photo-1539207107274-c576d0d5b375

Leveles kel krémleves

A leveles kel, vagy más néven fodros kel a téli időszakok egyik slágernövénye. Mínusz 15 fokig sem fagy el, így gyakorlatilag egész télen frissen szedhető a kertből. A kelkáposztához hasonló élettani tulajdonságokkal bír, s mivel a kertből frissen tudjuk szedni a tél folyamán, így az egyik legjobb vitaminforrás is.

A leveshez a kel leveleit mossuk meg, a vastagabb levél eret távolítsuk el. Egy adag póréhagymát karikázzunk fel, majd két szem krumplit vágjunk apró kockákra.

A hagymát kicsi olajon pirítsuk meg, dobjuk rá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel vízzel. Ha van otthon, mehet még bele egy teáskanál szárított zöldségkeverék is. Amikor a krumpli már majdnem puhára főtt, tegyük bele a felaprított leveles kelt, és főzzük még kb 10 percig. Ha megfőtt botmixerrel pürésítsük, és akik szeretik, tehetnek még bele némi tejszínt, vagy kókusztejszínt. Forraljuk még egyszer fel, és pirított kenyérkockával, vagy bármilyen jól bevált levesbetéttel tálaljuk.

A hideg téli napok testmelengető, gyorsan elkészíthető levese! Jó étvágyat!

1 587 hozzászólás